Lézeres famegmunkálás:

A fa kifejezetten alkalmas lézergravírozásra. Sok árnyalat létrehozható a lézerbeállításnak megfelelően vagy a fa típusától függően. Minden fa típusnak megvannak a sajátos jellegzetességei gravírozási szempontból is. Szép kontrasztok hozhatók létre világos faanyagokon. A cseresznye vagy rózsafán gravírozással elegáns hatások érhetők el.
Üveggravírozás:

Az üveg lézeres gravírozása hatásos, szép és elegáns dekorálási lehetőség: ábrák, minták és szövegek készíthetők, vagy akár arcképek is. A lézer nagyon sokszor azért jobb megoldás, más tradicionális eljárásokhoz képest, mert gyorsabb: nincs szükség sablonra, mint a homokfújásnál és azonos minőségben ismételhető több száz darabos jelölés esetében is. A lézer érintés mentesen, de közvetlenül munkálja meg az üveget. Erőteljes hűtésre sincs szükség, mert a lézer nagy sebessége és koncentrált energiája nem hagy időt az üvegnek a felmelegedésre.


Akril (plexi) megmunkálás:

A lézer használata akril megmunkáláskor kifejezetten előnyös. Világító reklámok, feliratok, display-ek gyártása a legjellegzetesebb alkalmazások. Nagyon gyors és ezért gazdaságos kivitelezést tesz lehetővé, azonnal tiszta, áttetsző vágási élek érhetők el, nincs szükség polírozásra, vagy más utólagos kezelésre. Nincs szerszám kopás és az áttéréskor gravírozásról vágásra nem igényel szerszám cserét.
Reklám és információs feliratok, kitűzők:

A reklám és információs feliratok készítése lézerrel hihetetlenül egyszerű. A minták előkészíthetők a szokásos grafikai tervező programokban és megjeleníthetők a lézer szoftverével mielőtt gravírozni / kivágni kezdenénk. A lézergravírozás és kivágás gyors, tiszta és kiváló minőségű. Nincs szükség a munkadarabok rögzítésre a megmunkáláshoz, mivel a lézeres megmunkálás érintésmentes.